Slank zijn

Je hebt vast wel eens van de woorden: ‘appel, peer, zandloper, recht en omgekeerde peer’ gehoord. Maar je hebt ze vast niet eerder gelinkt aan ondergoed. De bovengenoemde woorden refereren aan de lichaamsbouw, oftewel het figuur. Vooral vrouwen hebben daar last van, het hebben van een afwijkend figuur. En om wat aan dat afwijkende figuur te doen, zijn er hulpmiddelen op de markt om een bepaald figuur te creëren die er zonder dat hulpmiddel niet zou zijn. Een zo een hulpmiddel is corrigerend ondergoed of shapewear.

Hulpmiddel voor elk figuur

     Appel: Er zit extra gewicht rond de buik en taille.

Het corrigerende ondergoed creëert een slankere taille.

     Peer: Er zit extra gewicht op de heupen, billen en dijen.

Het corrigerende ondergoed creëert smallere heupen, billen en dijen.

     Zandloper: Dit is het beste figuur dat je kunt hebben want heb je dit figuur dan bestaat er niet echt een specifieke afwijking.

Het corrigerende ondergoed gebruik je om een glad silhouet te creëren dus welk ondergoed je gebruikt hangt af van de kleding die je draagt.

     Recht: Er bestaat geen duidelijke taille.

Het gebruik van corrigerend ondergoed creëert een taille.

     Omgekeerde peer: Het figuur bestaat uit een breder bovenlichaam en tegelijkertijd brede schouders tezamen met grote borsten.

Het corrigerende ondergoed zorgt ervoor dat de buik en borsten minder zichtbaar zijn.

Waarom je het draagt

Je draagt corrigerend ondergoed of shapewear omdat je graag wat zelfverzekerder door het leven gaat. Vrouwen zijn over het algemeen nooit tevreden over hun lichaam en op een bepaalde leeftijd gaan de kilo’s er niet meer zo makkelijk af. Zo’n corrigerend hulpmiddel zorgt ervoor dat het de boel wat strakker trekt. Maar zelfs als je superslank bent kan het ondergoed ervoor zorgen dat je er net wat gestroomlijnder uitziet. Zeker als je een wat strakkere jurk draagt zorgt het ondergoed ervoor dat alle oneffenheden onder je jurk wegvalt.

Waar let je op

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voordat je corrigerend ondergoed gaat dragen. Je moet niet denken dat je een maatje kleiner moet kopen als dat je normaal gesproken draagt. Dit kan heel nadelige gevolgen hebben voor je lichaam. De rand kan in je huid gaan snijden of bepaalde organen gaan klem zitten wat juist weer een opgeblazen effect veroorzaakt en daar wil je juist vanaf. Draag het niet te vaak. Zorg dat je goede kwaliteit koopt zodat je er langer plezier van hebt en deze zijn vaak beter voor je lichaam.